Vicky

Alla inlägg under december 2012

Av Victoria - 6 december 2012 13:25

Så nu bara för att ja har internet ska ni få höra. Jag har det bra, faktiskt. Men jag saknar mina gamla jobbarkompisar, men så äré vel alltid när man kommer till ett nytt ställe? Grejen är bara att personalen här är ganska lata -en kille från ukraina värsta bortskämda ungen hah men han e trevlig annars... eh hans kompis sasha -oxå från ukraina, jobbar riktigt hårt och tydligen från fattig familj så han skickar hem pengarna han tjänar här. Bra lön på detta jobb.


Managern är snäll och så men hon och de två andra tjejerna som jobbar här pratar mkt bakom ryggen på alla och tillomed under jobbet när man kanske borde mocka elr så-ta en åring o gå ut å gå. Så det e rätt drygt och de är så himla negativa när det kommer till arbetet m.m Inte så bra. Därför varé bättre i Garangula med Simon Hill som e skönaste, trevligaste människan på jorden (Jo men han ringde mig igår o ba var har du hållit hus, jag har mkt bra jobb till dig! Vi saknar dig m.m.) Åh ja blev så glad, han gör mig alltid så glad. Nu börjar detta låta som värsta dagboken, hah men ni får stå ut =P resedagbok jao.


Anyhow, såå jobbet ja... bra lön. Bra erfarenhet som vi sa har man gjort ettåriga små bäbisar -galna hästar så kan man göra vad som helst sen. Inte för att ja riktigt håller med men.. ;P Så det är mkt kul o få va med o utbilda dom små skithästarna. Dom e fina. Tycker jag.


Så va består min dag av? Om ja inte e ledig då jag går på gatan elr sitter på ett cafe med kaffe, shoppar t-shirt på bigW osv. =P Köpte en röd igår. som de står australia på. Men K bry eller vad?


Bor med Roberto, Alisa från italien o Sabrina från danmark, i ett litet hus nära tennisbana o bowlingklubb o swimmingpool i Young.


Workday:

Fixa lunch, stoppa i the coolbag. Hoppa in i Toyota Pradon (dålig bil, köp den inte. köp en jeep=P) Roberto har problem att starta bilen. Han är veterinär, så han sköter allt med pennecillin o grejer. Försöker leka mekaniker också, som idag när han fyllde upp kylarvätskan. Alisa sa han har alltid velat va mekaniker, haha. Han e väldigt nice person. Trevlig, och försökte hjälpa mig o Sabrina med internet iförrgårkväll, sa massa smarta saker om software o grejer så jag blev imponerad. Fast de funka ju inte ändå men.. hah windows-dåligt =P

Nejmen varvarvi? Tar en grimma med ett bett på, tar en häst. leder ut. Hästen är helt spooky o nervös, rädd för alla ljud, tittar överallt, stegrar sig, backar, en del bockar. Hah åh en idag, en liten filly hoppa upp i luften, rakt upp o hade värsta bouncet i benen. Bra hopphäst... ? Och ja fick ta Dylan största hästen jag sett i mitt liv och han är ETT ÅR. Huge horse... Han e inte så jätteuppfostrad heller, håller på med frambenen som en tjur osv. Men tog in han i roundyarden idag så han fick trava av sig lite svettig. Å dom e så fina, när man e klar där så kommer dom in till en av sig själva. Så gulligt.

Se här, Sabrina o ja i roundyarden med en liten filly;


 

Äter lunch ute i ett skjul. Toan är ett dass utan papper och som inte spolar bra. Men som sagt, lönen och hästarna e bra. Förutom att massa hästar e sjuka o man vill ju inte sprida ringorm o sånt... usch.

Sen idag så va ja med Roberto o hjälpte han behandla föl osv borta där james arbetsgivaren bor.


Hah vetni vad som e lite kul? Alla mina arbetsgivare har hetat James. James Archibald, Robs farsa. Simon James Hill. och nu James whatever his last name is ^^


Bara en parentes sådär i min långa livshistoria. Nemen så mkt händer varje dag så de e svårt o skriva om allt överlag såhär... men ahja, nu vet ni lite iaf. Thouroughbreds. Hästarna är värda en miljon dollar, kallas magic millions. dom e typ 12st o sen har vi 19 andra som vi kallar classic. hästar allstaå, åringar.

Här kmr lite kul bilder från min sista tid i Garangula:

Younghorsebarn, där vi jobba;

   

hästarna spanar in en kängru i grannhagen som vi (jag, Vonny o Zoe) förövrigt släppte ut därifrån.

 

hingsten

 

vi hitta ett föl som ville bli kliad

         

Marty

 

treåringarna:

       

Av Victoria - 5 december 2012 02:48

16 november

På väg till Melbourne i Melbournerusningstrafik:  varför kallas det rusningstrafik när alla står still?

 

Why are pirates pirates? ... Because they Arrr!


Lite roligt bara när vi stanna påmcdonalds ute i ingenstans på vägen. Simons phone ringer som vanligt o de första han säger typ hej! min fot är fast i min hunds koppel. haha

 
 

men ah... han är en rolig man den dära hilly


 
 

försökte fånga australiens vackra landskap men lyckades inte riktigt...=P

cartercottages otroligt fina mysiga tegelstugor i Werribee. Yvonne älskade sin dubbelsäng:

 

22 november ute på set i gigantisk fårhage full med får.

   


 
 

 23november:

På brandbansstället därom hade god frukost o bästa löprundan för att inte tala om alla kaniner som sprang runt överallt och ormen.


hur det såg ut:

 
 
 

25 november: åker hem:


 

haha FAIL lixom

27 november

crazy rainy day. 3-yearolds and thunderstorm is not the best combination.

 

Jamen de regna för mkt så vi ba sluta jobba vid 4tiden och Yvonne o jag börja sy. För mina favvojeggins sprack ju en gång i tiden :(

Helt normalt folk, vi är=P

 

Presentation


Victoria är en 22-årig kvinna från Uppsala, Sverige. Snart flyttar hon härifrån, hon vill resa, ut i världen!

IGEN! Var i Australien och jobbade med hästar året halvåren 2012-13.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards